3 moderna kökstrender 2022

3 moderna kökstrender 2022

 

När man ska renovera eller inreda sitt hus är det många som väljer att följa trender. Man väljer att byta köksluckor till den färgen som är hetast just nu, eller använda sig av material som ligger på bästsäljarlistan. Precis som i modevärlden, finns det även i inredningsvärlden varje år nya trender som kommer, och gamla trender som antingen stannar kvar eller försvinner. Det är såklart alltid bäst att inreda efter eget tycke och smak, men många föredrar att hålla lite extra koll på trenderna för att vara säkra på att ens hus ser bra ut för gäster och allmänheten. Vi har tagit oss friheten att lista tre av de hetaste kökstrenderna för 2022! Läs vidare för att ta del av dem.

 

  1. Naturnära

 

När man ska installera ett nytt kök är det många saker som man behöver tänka på. Men om man ska se till trenderna i år så är det viktigaste – naturen! Jordnära färger, naturliga material och lätta och fina färgval är vad som står på listan i år. Glöm marmor och lyx, nu är det dags att plocka fram träet och de lätta luckorna. Naturen ska återigen in i våra kök!

 

  1. Kontraster

 

Det kan lätt bli för mycket av samma färg- eller materialval i ett kök – därför är det viktigt att komma ihåg att tänka på kontrasterna. Köp nya köksluckor och skåp i en färg och välj en bänkskiva i en annan, för att skapa en bättre kontrast i rummet.

 

  1. Luft, luft, luft!

 

Ta tillvara på luften och rymden i köket! Bygg inte en köksö bara för att, för att sedan få trängas runt den. Ett luftigt och socialt kök är trendigt som bara den i år, helst vill vi kunna stå 20 personer i samma kök utan att ha något som stör. En måttbeställd bänkskiva höjer intrycket av ett nytt kök enormt, så passa på att leta reda på en sådan i samband med att du byter köksluckorna för en komplett finish.

3 moderna kökstrender 2022   När man ska renovera eller inreda sitt hus är det många som väljer att följa trender. Man väljer att byta köksluckor till den färgen som är hetast just nu, eller använda sig av material som ligger på bästsäljarlistan. Precis som i modevärlden, finns det även i inredningsvärlden varje år nya…